Megtartotta éves közgyűlését a CIVEK, melynek során kiértékelték az elmúlt évet, valamint megfogalmazták a jövő évi teendőket. A CIVEK 2006 decemberében alakult, a háromszéki civil szervezetek összefogásának célját tűzve ki maga elé.

A László Kálmán Gombászegyesület (LKG) idén 2009 augusztus 21-én tartott küldöttgyűlésén közös nyilatkozatot javasoltak, fogadtak el a jelenlevők.

Tiltakozásukat fejezték ki a résztvevők az ellen, hogy a gombatörvény alkalmazását lehetővé tevő határozatokkal, rendeletekkel még mindig késlekedik az illetékes minisztérium, s közben emberéleteket veszítünk a törvényes rendelkezések betartásával legalább részben megelőzhető gombamérgezések miatt.
Kérjük, hogy állíttassék vissza a statisztikai hivataloknál a gombamérgezések jelzése, mint 1994 előtt, s tegyék be a kötelező tananyagba a gyilkos galóca ismertetését, mert ez okozza a súlyos gombamérgezések mintegy kilencven százalékát.
A tiltakozáshoz való csatlakozását jelezte a Román Mikológiai Társaság is. Dr. Zsigmond Győző elnök, Sepsiszentgyörgy

A Civilek Háromszékért Szövetség a civil szféra és a média közti kapcsolat lehetőségeiről szervezett kerekasztal megbeszélést. Az eseményen a civil szervezetek képviselői valamint az újságírók vitatták meg a jövőbeli együttműködés lehetőségeit. 

Szombaton - 2009.11.03-án a sepsiszentgyörgyi közös temetőben egy-egy gyertyát gyújtottak minden kőkereszt tövében az első világháborúban elesett katonák sírkertjében.

2009. október 24 – én, jelent meg a Székely Kurázsi névre halgató Civilek Háromszékért Szövetség keretében szerkesztett civil társadalmi lap első száma.

Plusz Portál (www.pluszportal.ro), partnerségben az Eventus Plus Egyesülettel és a Civilek Háromszékért Szövetséggel rovatott indítt, CIVIL SAROK néven.

Jelenlegi helyzetben, a 2 % - os adófelajánlás civil szervezetek számára veszélyben forog.

KulTúra az árral szemben! Nyissa ki a szemét!

Annak a szükségességét látva, hogy egyre inkább mozdítanunk kell valamit a környezetünk kímélése érdekében, a sepsiszentgyörgyi Lármafa Egyesület idén is megszervezi, immár másodjára az OLT-takarítás név alatt futó kulturális és környezetvédelmi projektjét szeptember 25-27 között.

„180 civil szervezet, 180 ok, hogy itt legyél”, ezzel a jelmondattal indította útjára a Civil Társadalom Fejlesztésért AlapítványFDSC, az országos civil fesztivált és kiállítást, ONG Fest néven.

Szeptember 9-én, zajlott a Civilek Háromszékért Szövetség-CIVEK által szervezett VI. Civil Kerekasztal, melynek meghívottja Christopher Worman a TechSoup program romániai felelőse.

A Civilek Háromszékért SzövetségCIVEK megszervezi a VI. Civil Kerekasztal beszélgetést, melynek témája: „Számítógépes programok civileknek”. Meghívott Christopher Worman a TechSoup program romániai felelőse.

2009. szeptember 13 - án keresztény zenefesztiválra kerül sor Kézdivásárhelyen, az Eventus Plus Egyesület szervezésében. Ez alkalommal olyan zenekarok, kórusok fognak fellépni, akik Jézus Krisztusról, Isten szeretetéről, nagyságáról énekelnek.

Elkészült a Civilek Háromszékért Szövetség féléves tevékenységi beszámolója. Az idei félév legnagyobb megvalósítása és legjelentősebb eredménye, hogy sikerült a háromszéki civil szférát a bevezetni az országos köztudatban és elmondani, hogy van civil élet Háromszéken.

2009. július 01-én tartotta a Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK, harmadik egyeztető sorozatát az erdővidéki civil szervezetekkel a 2%-os adófelajánlás ügyében.

2009 július 1-én, szerdán 19 órai kezdettel kerül sor az erdővidéki civil szervezetek találkozójára a baróti Erdővidék Múzeuma épületében.

Adónk két százaléka

Háromszéken 19 380 adófizető polgár töltötte ki a 230-as űrlapot, s ezáltal felajánlotta személyi jövedelemadója két százalékát valamilyen közösségi célra. Közben az érintett civil szervezetek aktívan részt vesznek a küszöbön álló törvénymódosítási folyamatban.

Változik a 2%-os törvény?

Mint ismeretes, a civil szervezetek javaslatára a Képviselőház módosítani szándékszik a 2%-os adófelajánlás törvényén

2009 június 23-án, kedden 18 órai kezdettel kerül sor az Orbai- és felsőháromszéki civil szervezetek találkozójára a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadion társalgója (II. emelet) épületében.

A Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) és a Civil Társadalomért Fejlesztésért Alapítvány (FDSC) partnerségi egyűttműködést kötött, annak érdekében, hogy hatékonyan tudják elősegíteni a háromszéki civil szféra felemelkedését és fejlesztését.

A Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK és a Pro Demokrácia Egyesület, tájékoztató szemináriumot szervez Kovászna és Hargita megyei civil szervezetek számára „Egy Nyitott Parlament” - címmel.