A Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) és a Civil Társadalomért Fejlesztésért Alapítvány (FDSC) partnerségi egyűttműködést kötött, annak érdekében, hogy hatékonyan tudják elősegíteni a háromszéki civil szféra felemelkedését és fejlesztését.

A lépésre azért volt szükség, mert a civil szervezetek fejlesztésével foglalkozó alapítvány, szinte semmit nem tud, az ezen vidéken tevékenykedő szervezetekről. Viszont ez fordítva is igaz,a háromszéki szervezetek, keveset tudnak a más lehívható pályázati forrásokról, vagy őket is érintő országos eseményekről.
A partnerségi egyűttműködés első konkrét eredménye a Háromszéki Civil Katalógus román nyelvre történő lefordítása és feltöltése, az ország legnagyobb civil hírportáljára a www.stiriong.ro-ra, mely havonta közel 19.000 látogatót számlál. Ugyanakkor linkcserére is sorkerült a www.civek.ro és a hírpotál között. Igy a háromszéki szervezetek is könnyen regísztrálhatják magukat az ország legnagyobb civil adatbázísba, vagy patrnerségre léphetnek tevékenységüknek megfelelő szervezetekkel. További nagy eredménynek számít, hogy a CIVEK révén a háromszéki civil szervezetek beleszólhatnak és javaslatokat tehetnek, véleményezhetnek törvény módosításokat, amelyek érintik a civil szférát . Ilyen például a most zajló 2%-os törvény módosítási munkálatai.
Az eddigi egyűttműködés révén, sikerült bekapcsolni a háromszéki civil szférát az országos civil mozgásba, bemutatni, hogy milyen a civil tevékenység háromszéken. A további egyűttműködés részeként, 10 háromszéki civil szervezet kap majd meghívást és bemutatkozási lehetőséget a Bukarestben ősszel sora kerülő civil szervezeti vásáron.

A katalógus fordítását a Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítványon (FDSC) keresztül, Trust for Civil Society in Central Eastern Europe támogatta

0
0
0
s2smodern