2009. július 01-én tartotta a Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK, harmadik egyeztető sorozatát az erdővidéki civil szervezetekkel a 2%-os adófelajánlás ügyében.

A megbeszélésnek az Erdővidék Múzeuma adott otthont, házigazda Demeter Zoltán a Gaál Mózes Egyesület titkára volt.
A megbeszélésen a CIVEK képviselői felvázolták az előterjesztett törvénymódosítási javaslatokat, melyek módosításra szorulnak. Az erdővidéki szervezetek megfogalmazták, hogy ne vonják ki a 230 – as űrlapot a forgalomból, mert ezzel a szervezetek intézkedési lehetőségét korlátozzák. A 2%-os felajánlás átláthatóságán javítani kell, mert jelenleg teljesen áttekinthetelen a rendszer, valamint az állampolgárok nagyobbfokú tudatosítására van szükség erről az adományozási lehetőségről. A további megbeszélések között szerepelt a szervezetek számára olcsón hozzáférhető software megvásárlási lehetőségei. Bemutatásra került a www.civek.ro és partnere a www.stiriong.ro honlapok.
A helyi önkormányzat pályázati rendszeréről is szó esett, ahol a szerveztek elmondták, hogy két éve nem volt meghirdetve nyilvános pályázat a civileknek Baróton. A helyi forrásokra pedig szükség van, hiszen egyre kevesebb a civil szervezetek számára elérhető forráslehetőség. A megbeszélés után a szervezetek képviselői megtekintették a Baróti Szent Adalbert Egyesület által nemrég felszerelt irodát.
A szervezetek megállapodtak abban, hogy folytatják a megbeszélések sorozatát, bevonva a sajtó, önkormányzat és a pénzügyi képviselet vezetőit.

Furus Levente

0
0
0
s2smodern