Szeptember 9-én, zajlott a Civilek Háromszékért Szövetség-CIVEK által szervezett VI. Civil Kerekasztal, melynek meghívottja Christopher Worman a TechSoup program romániai felelőse.

A program lényege, hogy a civil szervezetek alacsony áron juthassanak legális számítógépes programokhoz. 1987-től létező program, Amerikai Egyesült Államokban indult, és már Európa több országában működik.
Christopher Worman elmondta, hogy a szervezetek egy három lépcsős folyamaton kell átmenniük, ahhoz, hogy vásárolni tudjanak. Első lépés a szervezetek regisztrációja, a program honlapján található adatbázisban. A következő fázis, a szervezet alapdokumentumainak elküldése elektronikus formában, melynek ellenőrzése, egy pár napos folyamat. Ha a szervezet megfelel a megjelölt kritériumoknak, megkapják a megrendelt terméket, melynek az eredeti ár 4-8%-át kell kifizetünk. Egy szervezet kétévente rendelhet 6 programból maximum 50 darabot.
Közeljövőben a Microsoft mellett, más adományozok is bekapcsolódnak a programba, ezzel is segítve a civil szervezetek fejlődését A program sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy már több mint 90 szervezet élt ezzel a kiváló lehetőséggel.

0
0
0
s2smodern