KulTúra az árral szemben! Nyissa ki a szemét!

Annak a szükségességét látva, hogy egyre inkább mozdítanunk kell valamit a környezetünk kímélése érdekében, a sepsiszentgyörgyi Lármafa Egyesület idén is megszervezi, immár másodjára az OLT-takarítás név alatt futó kulturális és környezetvédelmi projektjét szeptember 25-27 között.

Az akció tervszerinti lezajlása érdekében 100-200 önkéntes résztvevő jelentkezésére számítunk, az Olt folyó partjának takarítására egy kulturális és környezetvédelmi mozgó fesztivál keretében, 30 km-es szakaszon, Sepsiszentgyörgy­-Tusnád távon.
A helyi infrastruktúra fejletlensége, és a magas fokú szegénység következtében a térség lakosságán a passzivitás, a közöny, a nemtörődömség lett úrrá a környezetükkel szemben. A közvetlen környezet iránti érdeklődés az egyes ember problémája, hiszen mindenki hozzájárul közvetve vagy közvetlenül a szemét felgyülemléséhez és feltornyosulásához. Sajátos jellegű rendezvényünkkel, mely a kultúra és a környezetvédelem kettősségének erejével próbál hangot kapni, azt szeretnénk elérni, hogy a környezetünk iránti passzivitás kissé alábbhagyjon.

Napi 8 óra takarítás lesz, az Olt folyásával ellentétes irányba, Tusnád felé. Indulás:Sepsiszentgyörgy, rendőrségi laktanya, péntek - 14 óra

A résztvevők étkeztetése és szállása (sátrak) biztosítva van.
Esténként koncertek, előadások, tábortűz az alkalmi táborokban.

Fellépők: Fabatka, Ritmo del Flamenco, GusolinE feat. JoeDen, TMK, L'orchestre de Roche, Apa Neagra.

További információk a Lármafa Egyesület honlapján: larmafaegyesulet.wordpress.com.

Csernátoni Loránd

0
0
0
s2smodern