Jelenlegi helyzetben, a 2 % - os adófelajánlás civil szervezetek számára veszélyben forog.

 2009. szeptemberében a kormány, elhatározta, hogy a szülő 2% -os adójövedelmét fölajálhatja gyermeke számára, egy oktatási alap létrehoztására, ezzel, mint egy kivonva a szervezeteket a rendszerből. 2010-ben, fenn áll az a veszély, hogy az új oktatásitörvény életbelépésével, 10.000 szervezet nem tudja folytatni az eddig elkezdett munkáját. A szervezetek úgy gondolják, hogy folytonos oktatásirendszer, nem működhet civil szervezetek kivonása nélkül. 2008 – ban, 950.000 adófizető polgár ajánlotta fel 2%-át, egy civil szervezet valamelyikének, mert tudta, hogy vissza fordul a köz javára, és úgyanugy az oktatási rendszerbe is. Gondoljunk csak a szervezetek által oktatott hátrányos helyzetű fiatalokra, idősgondozó szolgálatra, kulturális szervezetekre, árvaházakra, és sorolhatnánk. Nem a civil szervezetektől kell elvenni ezt a támogatási rendszert, hanem az oktatás számára, egy új 2%-os adófelajánlási alapot kell létrehozni.
Támogasd te is a 2%-ot az oktatásnak + 2% a civil szervezetkenek a Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány peticíóját, és ezáltal hozzájárulsz a közösséged fejlődéséhez, segíted a szervezeteket, hogy megoldják melletted élő emberek problémáit.

Aki egyetért a felhívással, az a következő linkre kattintva írhatja alá a felhívást: www.petitieonline.ro/petitie-p19244050.html

0
0
0
s2smodern