Megtartotta éves közgyűlését a CIVEK, melynek során kiértékelték az elmúlt évet, valamint megfogalmazták a jövő évi teendőket. A CIVEK 2006 decemberében alakult, a háromszéki civil szervezetek összefogásának célját tűzve ki maga elé.

Juhász Gyula, Karácsony felé című versével nyitotta meg a 2009- es közgyűlést, Bereczki Kinga a CIVEK elnöke. A három éve alakult Civilek Háromszékért Szövetség hű maradt a kezdetben megfogalmazott célokhoz, hiszen a hit, elszántság és önzetlen vállalás vezérelte őket az elmúlt évek során. A 2009- es évi közgyűlés beszámolóval indult, mely Furus Levente részletes munkájának köszönhető. Bereczki Kinga a kivetített adatokat, célokat és megvalósításokat részletesen ismertette a jelenlevőkkel. 2007 az indulás éve volt, 2008 a szervezeti erősödésé, míg 2009- re a kibontakozás éveként tekintenek. Az idei év legfontosabb megvalósítása a regionális és országos szinten való kapcsolatépítés volt, a CIVEK több szakmai fórumon is részvett, és több szervezettel alakítottak ki szakmai jellegű kapcsolatot. Ezek közül kiemelt szerepe van a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvánnyal való kapcsolat kialakításának - emelte ki Bereczki Kinga. Szükség van a tiszta hangra, tiszta beszédre, és a CIVEK erre hivatott- emelte ki az elnök, majd hozzátette, az év legfontosabb eredménye a honlap elindítása valamint a Székely Kurázsi lap szerkesztése. Ugyanakkor, sajnálatos, hogy a média mennyire kiszorítja a civil szférát, holott a gazdaság és politika mellett ugyanakkora fajsúllyal bír ez a társadalmi szegmens is. A médiában való szereplés mellett, fontos a belső építkezés és kapcsolattartás is, fogalmazták meg a CIVEK tagok, hiszen erősíteni kell a kaláka szellemet, és szükség van az egymás közti tanácsadásra is.
Az elmúlt év beszámolóját követően, a számadatok bemutatása következett, majd Furus Levente mutatta be a CIVEK honlapot, melyen minden tagszervezet helyet kapott. Ugyanakkor a www.civek.ro oldalról, egyszerűen rá lehet lépni más civil szervezetek oldalaira is országos szinten, ezáltal információkat szerezhetnek a szervezetek az országos eseményekről. A honlapra felkerülnek a hírek mellett a megvalósítandó projektek, pályázati felhívások és beszámolók is. Ugyanakkor a Székely Kurázsi lap elektronikus változatát is elolvashatják az érdeklődők.
A honlap bemutatását követően a 2010- re megfogalmazott célt ismertették, mely nem más, mint a szakmaiság növelése, a professzionalizálódás. Rombolni és elítélni könnyebb, mint építeni- mondta Bereczki Kinga, ezért nagyon fontos az egymásra való figyelés, és építés. A beszámolók után, a pénzügyi és számadatok kiértékelése következett, ugyanakkor a szervezetek megfogalmazhatták jövő évi terveiket, céljaikat is.

0
0
0
s2smodern