A Civilek Háromszékért Szövetség és a Kézdivásárhelyi Sportiroda megszervezte a 2010-es évzáró civil kerekasztal megbeszélést Kézdivásárhelyen.

A Civilek Háromszékért Szövetség december 7-én megtartotta a 2010-es év Közgyűlését, amelyen részt vettek a civil szervezet képviselői.A közgyűlés az elnök köszöntő beszédével és a napirendi pontok ismertetésével indult, ezt követően sor került a 2010-es év tevékenységi és pénzügyi beszámolójára.

Baróton került sor az Erdovidéki civil kerekasztal megszervezesere a CIVEK és a baróti Gaál Mózes Közmuvelodési Egyesület kezdeményezésében. A megrendezett eseményen számos civil kepviselo vett részt.

November 11-én, 18 órai kezdettel sor került a VIII. Civil kerekasztalra, „Pénzügyi változások és pályázatok” címmel, melyen több civil szervezet vett részt.

Több hónapos munkafolyamat végére ért a Civilek Háromszékért Szövetség együtt a projekt megvalósításában résztvevő partnerekkel, melynek eredményeképpen elkészült SEPSI Zöld Út, Háromszék első biciklis útja.

A Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK a múlt évhez hasonlóan, az idén is megszervezte az I. Világháborúban elesett katonák sírjainak rendbetételét a Közös temetõben.

Tizenegyedik alkalommal került megszervezésre a Civil Fórum konferencia, idéntől a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ) főszervezésével. A rendezvény 2010-es témája a Civil szerepek és partnerségek volt, helyszínéül a marosvásárhelyi Kultúrpalota kisterme szolgált.

„A romániai civil szféra egésze finanszírozási gondokkal küzd. Az erdélyi magyar civil szervezeteknek emellett problémát jelent, hogy a román szervezeteknél elszigeteltebbek, ugyanakkor nincs elég szakemberük” – jelentette ki lapunknak a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) irodavezetője.

A Sepsi Zöld Út 18 településen vezeti végig a látogatót. Célja, hogy bemutassa a környék nevezetességeit, természeti és környezeti értékeit, elősegítse a települések jobb megismerését a helyi, valamint az idelátogató turisták körében.

Kerékpáron vagy lóháton, de akár gyalogosan is szép élményt kínál mindazoknak, akik Háromszék ezen tájegységével akarnak megismerkedni. Hossza közel 100 km. A tájékozódást irányjelző táblák és a településekre kihelyezett térképek segítik. Az út a következő településeken vezet végig: Sepsiszentgyörgy, Árkos, Sepsikőröspatak, Kálnok, Zalán, Oltszem, Sepsibodok, Étfalvazoltán, Gidófalva, Fotosmartonos, Angyalos, Maksa (Eresztevény), Réty, Sepsimogyarós, Lisznyó, Bikfalva, Uzon, Illyefalva. A látogató barangolása során megismerheti a környék gombavilágát. A táblák a Baróti -, Bodoki - hegység, valamint a Rétyi Nyír leggyakoribb ehető és mérges gombáit mutatják be. Jó utat és kellemes kikapcsolódást kívánunk.

A Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK többhónapos kérelmezési folyamat után zöld utat nyert az EVS önkéntesi szolgálat bejegyeztetéséhez.

Sokan szeretnénk székelyföldi terményeket fogyasztani, csupán nincs időnk minden egyes termék eredetét megvizsgálni, a székelybarát vásárlóhelyeket megtalálni.

A Civilek Háromszékért Szövetség CIVEK jelen pillanatban Háromszék első zöldútjának, a Sepsi Zöldútnak a megvalósításán dolgozik.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat, az értékelő bizottság figyelmébe, Antal Árpád polgármester úr figyelmébe

Tisztelt Önkormányzat, tisztelt Bizottság!

Tisztelettel meghívjuk a Kovászna Megye Tanácsa és Hargita Megye Tanácsa által szervezett, 2010. június 18-án és 19-én Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő Székelyföldi Civil Napok 2010 – Közös tér, közös örökség rendezvényre.

Székelyföldi Termék Kiállítás és Vásár  - Vásárprogram (naponta 10.00-20.00 között)

A tavalyi évhez hasonlóan, az idén is megrendezték Bukarestben a Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány (FDSC) szervezésében, május 7-9. között 200 civil szervezet részvételével a Civil Szervezetek Fesztiválját, az ONGfest-et.

A Civilek Háromszékért Szövetség küldöttsége április 10 – 12. között a Győri Civil Szövetség testvérszervezet meghívására tapasztalatcserén vett részt Győrben.

2010. március 5.-én a Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK, és a Civil Társadalom Fejlesztésért Alapítvány - FDSC közös szervezésében került sor Eurocenter Amőba oktatási központ konferencia termében, „Pályázatok minőségének és nyerési esélyeinek növelése” című műhelymunkára.

A CIVEK 2010. május 14-16. között első alkalommal megszervezi a Székelyföldi Termék Kiállítás és Vásárt Kézdivásárhelyen, a Városi Sportcsarnokban.

2010 Február 12.-én péntek délután sor került Beder Tibor Apadó fájdalom című könyvének a bemutatására Sepsiszentgyörgyön, az Eurocenter Oktatási Központ konferenciatermében.