A CIVEK iroda egynapos képzést szervez december 19-én (hétfőn) az Eurocenter Amőba Oktatási Központban: "Egyéni és közösségi felelősségválallással erős társadalmat építhetünk" címmel.

“Összefogni és együtt cselekedni!”

2011 júliusában a CIVEK elkezdte a “Légy aktív a Sepsi Zöld Úton” projekt előkészületeit, mely a Mobilitás hete alkalmával kerül kivitelezésre szeptember 16-25. között.

A Civilek Háromszékért Szövetség nekilátott a Háromszéki Civil Katalógus 2011-es kiadásának.

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2011 október 1-jén, szombaton ismét megrendezésre kerül az évek során már hagyományossá vált Gombanap.

A Civilek Háromszékért Szövetség szeptember 16-22. között kivitelezte a „Légy aktív a Sepsi Zöld Úton” pályázatát a PolgárTárs Alapítvány és a Tusnád RT támogatásával.

A Civilek Háromszékért Szövetség / CIVEK és Kovászna Megye Tanácsa idén megszervezte a Háromszéki Civil Napokat szeptember 23-24. között, amelynek mottója: Civilek Lendületben! volt.

A Civilek Háromszékért Szövetség – CIVEK, 2010-es közgyűlés határozata értelmében, megalapítja a Háromszékért Civil Díjat, azzal a céllal, hogy ezzel is hangsúlyozza a civil szervezetek társadalomban betöltött szerepét. A díjat olyan civil szervezet kapja meg, amely előző évben kiemelkedő eredményeket ért el a tevékenységében.

Önkéntesek jelentkezését várja a Civilek Háromszékért Szövetség

A sepsiszentgyörgyi Életfa Családsegítő Egyesület szervezésében, július 11-16 között, 17 állami gondozott gyermek táborozott a Beszterce-Nasszód megyei kis magyar faluban, Vicében.

A CIVEK iroda 2011 tavaszától két lett önkéntest foglalkoztat az Európai Önkéntes Program keretén belül. Az önkéntesek közel 5 hónapja vannak Sepsiszentgyörgyön és ez idő alatt sok élménnyel gyarapították tapasztalatikat és sok új embert ismertek meg.

CIVEK megszervezte a májusban elkezdett Sepsi Zöld út körbe karikázásának befejezését, július 9-én szombaton.

A Civilek Háromszékért Szövetség rajzpályázatot hirdetett meg "Szülőföldem, Székelyföld" témakörben, 6 – 10 éves gyerekek számára május-júniusban.

A Civilek Háromszékért Szövetség 2011. június 10-12. között második alkalommal megszervezi a Székelyföldi Termék Kiállítás és Vásárt Csíkszeredában, a Városi Sportcsarnokban.

Április 8-10 közt a Civilek Háromszékért Szövetség az Amőba Alapítvány támogatásával megszervezte a 3 napos pályázati képzést a Fiatalok Lendületben Program keretén belül.

A Civilek Háromszékért Szövetség rajzpályázatot hirdet meg "Szülőföldem, Székelyföld" témakörben, 6-10 éves gyerekek számára.

Az EVS program keretén belül a CIVEK 2 önkéntes fiatallal gazdagodik 11 hónapig. Az első önkéntes pár hete megérkezett Sepsiszentgyörgyre az Amőba és a CIVEK iroda keretén belül végzi önkéntes szolgálatát. Az alábbiakban megtalálják a Davis Landorfs bemutatkozását és első benyomását az új környezetről.

A Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK ) 2010 decemberében kezdeményezett egy akciót, hogy felhívja a helyi cégek, kereskedõk, termelõk figyelmét a magyar nyelvű feliratozás fontosságára.

Vannak dolgok, amikkel ritkán szembesülünk. A testben és lélekben egészségesek önfeledt könnyelműségével siklunk át például a sorsokat meghatározó hiánybetegségeken.

Február elején kezdetét vette a Civilek Háromszékért Szövetség, az ” Önkéntesség a közösségért” elnevezésű projektje. Egy évre, egy török illetve egy lett fiatal kezdi meg önkéntes szolgálatát.