Április 12 és 14 között a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) 3 napos pályázatíró képzést szervezett Baróton a Fiatalok Lendületben Program keretén belül.

A nem –formális oktatási módszerekkel megvalósuló és csapat- valamint műhelymunkára épülő képzés a baróti Party Pub vendéglő emeleti termében zajlott. A rendezvényen részt vett 16 személy, akik főként erdővidéki civil szervezeteket képviseltek, de részt vettek Sepsiszentgyörgyi és Bukaresti civl szervezetek képviselői is.
Első nap az ismerkedésre és a program nyújtotta lehetőségekre tevődött a hangsúly. A résztvevők megismerhették a Fiatalok Lendületben Program eshetőségeit és a pályázati rendszerét. Második nap a résztvevők 3 csapatban dolgoztak a saját pályázati ötletükön, és a képzés végére egy 60%-ban elkészített pályázatot tudhattak magukénak. A nem-formális oktatásra szakosodott képzők, Timár Rozália és Turcu Roxana nagy hangsúly fektettek a képzés interaktivitására és a résztvevők folyamatos bevonására a tevékenységekbe. A képzés sajátos rendszerének köszönhetően a tanulás mellett az oktatók nagy figyelmet fordítottak a résztvevők motiválására és a csapat összekovácsolására is. Az aktív figyelem fenntartásának érdekében úgynevezett “energizer” feladatokat eszközöltek.
Résztvevőként és szervezőként elmondhatom, hogy nagyon jó élményben volt részem. Mindhárom nap kellemes volt a hangulat és életkortól függetlenül mindenki motiváltan bekapcsolódott a feladatokba. A 3 napos intenzív program hasznosnak bizonyult és örömmel mondthatom, hogy a részvevőktől kapott visszajelzések is mind pozitívak. A résztvevők további együttműködésének és kapcsolattartásának érdekében létrejött egy internetes csoport, ahol megoszthatják észrevételeiket, tapasztalataikat és más lehetőségeket.

0
0
0
s2smodern