Október 3-án remek hangulatba zajlott a már második alkalommal megrendezésre kerülő Civil Sétány, amely idén is több érdeklődő számára kínált betekintési lehetőséget a civil szféra mindennapjaiba.

Már reggel kilenc órától elkezdődött a kipakolás és a standok berendezése. Sőt néhányan még ennél is hamarabb érkeztek. Az idő múltával egyre színesebb és otthonosabb lett a Kovászna Megye Tanácsa melletti taxis megálló, amely a kevéssel a 10 órakor kezdődő megnyitóra már teljes színében pompázott. A megnyitó alkalmával Bereczki Kinga a Civilek Háromszékért Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevő szervezeteket és a jelen lévő érdeklődőket, kiemelve jó pár programlehetőséget.

A rendezvényen összesen 20 szervezet jelent meg, akik saját standjaiknál mind-mind kínáltak valami érdekeset és egyedit a kíváncsiskodók számára ugyanis a szervezetek több tevékenységi területet képviseltek. Jelen voltak az ifjúsági kiadványok és tevékenységek, képzésszervezők, kézműves tevékenységek, gyerekfoglalkozások, szociális tevékenységek, sőt hagyományos ételeket is lehetett kapni, mint lekvárt, kürtőskalácsot és sorolhatnánk.

Ami igazán eredményessé tette a szerdai kirakodást az nem csak a tevékenységek bemutatása és a számos érdeklődő szintjén mérhető. Ez egyben lehetőség is volt arra, hogy a civilek, a sokban egyformán gondolkodó személyek akik a közösségükért dolgoznak, találkozhassanak és együtt töltsenek egy napot.

Köszönjük minden résztvevőnek a jelenlétét akiket külön meg is említünk. Köszönjük tehát a jelenlétet:

- az Amőba Alapítványnak

- a sepsiszentgyörgyi Caritasnak

- a Lajta László Alapítványnak

- az Erdélyi Magyar Ifjaknak

- a Diakónia Keresztyén Alapítványnak

- az Árkosi Fészekrakók Egyesületének

- a Romániai Vöröskeresztnek

- az Erdélyi Dulák Egyesületének

- a Rava Avisnak

- a Turulmadár Ifjúsági Irodának

- az Erdélyi Geneológiai Társaságnak

- a Sepsiszentgyörgyi Református Egyházmegyei Nőszövetségnek

- a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetségnek

- a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesületének

- az Erdélyi Kárpát Egyesületének

0
0
0
s2smodern