Október 15-én került sor a CIVEK kézdiszéki tagszervezeteinek rendezett regionális találkozóra.

Az eseménynek Kézdivásárhely adott otthont, azon belül is a Zöld Nap Egyesület székhelye, amit külön köszönünk Ráduly Attiláéknak.

A délutáni találkozón 8 CIVEK tagszervezet képviseltette magát több mint 20 képviselővel. Jelen volt a Kézdiszékért Egyesület, a Szentkereszty Stephanie, a Kelengye Egyesület, a legtöbb képviselővel megjelenő Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Háromszéki EMI, a helyszínt biztosító Zöld Nap Egyesület, a Pro Pectus Egyesület, akiktől az Ölelés Hét alkalmából mindenki ölelésbe részesült és végül de nem utolsó sorban a Siculus Rádió és az Incitato Egyesület.

A találkozó jó hangulatban kezdődött a bemutatkozással. Nagyrészt a kézdivásárhelyi szervezetek képviselői ismerték már egymást viszont a CIVEK részéről érkező két új személy, akik immáron munkakört is töltenek be a szövetségnél sokuk számára ismeretlenek voltak. Rövid pár mondatban való bemutatkozás után el is kezdődött egy kötetlen beszélgetés, amely központjába a civil szervezetek mindennapos tevékenységei álltak, kiemelt képen a civil szervezetek programjainak finanszírozása. A beszélgetés tovább fejlődött a CIVEK tagszervezetek és a CIVEK kapcsolatának irányába. Elhangzottak a szövetség felé támasztott elvárások a szervezetek részéről. Így mindamellett, hogy több mindent is sikerült tisztáznunk arra a következtetésre jutottunk, hogy mindannyiunknak tenni kell a hatékony együttműködés érdekében. Javaslatok is szóba jöttek mint például a Civil Sétány Kézdivásárhelyre való kiterjesztése is.

A beszélgetés formálisabb keretek közt folytatódott és rátértünk a tulajdonképpeni napirendi pontokra. Elsőként a CIVEK Stratégiai Hétvégéről beszéltünk, amelyre Zabolán kerül sor október 19.-20. napokon. Ezt követően a Székely Kurázsi november végi megjelenését szögeztük le, ahova várunk izgalmas beszámolókat, gondolatébresztő írásokat október hónap végéig. Ez utóbbi napirendi pontnál megfogalmazódott az igény a Székely Kurázsi online változatára, valamint a lap megjelenésének folytonosságára. Következő napirendi pont a kilátásba helyezett CEMO (Civil Elkötelezettségi Mozgalom) elnökének, Szigeti Enikőnek az előadása Kézdivásárhelyen. Továbbá megfogalmazódott az igény egy képzés megszervezésére, amely a civil szervezetek képviselői számára nyújtana segítséget a könyvelésbe.

A több mint két órásra nyúlló találkozó jó alkalom volt a a kapcsolatok ápolására, a szakmai beszélgetésekre és a jó hangulatra. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

 

0
0
0
s2smodern