Október 19 -20-án zajlott a Civilek Háromszékért Szövetség által a tagszervezeteinek szervezett stratégiai hétvége, amelyre Zabolán, pontosabban a Csipkés Panzióban került sor, a jó kedv és a jó hangulat társaságában.

A tagszervezetekkel való találkozásnak számos hozadéka és célja van. Így volt ez ebben az esetben is. Fő célunk a találkozóval – amint a nevéből is kiolvasható – a CIVEK középtávú stratégiájának pontosítása és igazítása volt. A fő cél mellett a kapcsolattartás, barátságok ápolása és az ismerkedés jelenik meg.
Péntek délután érkeztünk ki Zabolára és nem sokat várva neki is fogtunk az esti vacsora elkészítésnek a pityóka tokánynak. A bográcsolás teret engedett a kötetlen beszélgetések kialakulásának és a jó hangulatnak. Mivel a Szövetség tagjai a megye több pontján élnek és tevékenykednek így sok régi ismerős ebben az évben először találkozott egymással. A bogrács elkészültét jóízű vacsorázás követte, amely éjjelig tartó beszélgetésekbe torkollott.

A szombati nap már a stratégiáról szólt, melyet helyzetfelméréssel kezdtünk, majd erre építkezve meghatároztuk, hogy a Szövetség a jövőben mivel kell foglalkozzék, milyen projekteket kell futtasson, megvalósítson és melyek a jelenlegi prioritások. A résztvevők egészen a 2014-es évig merészkedtek el a tervezgetéssel.
Öröm számunkra, hogy több tagszervezet is részt vett - melyet alább fel is sorolunk – így több szempontot is figyelembe vettünk a tervek kialakításánál. Végezetül egy dologban mind egyet értettünk, mégpedig abban, hogy mindnyájunkon múlik, hogy a tervek életre kelnek-e majd a jövőben, de hiszünk benne és tenni fogunk értük.

Összességében egy tartalmas hétvégét zártunk és szeretnénk megköszönni a jelenlévő tagszervezeteknek a részvételüket, hiszen ezzel is segítették a CIVEK jövőbeni munkáját! Résztvevő szervezetek név szerint:

- Zöld Nap Egyesület
- Amőba Alapítvány
- Turulmadár Ifjúsági Iroda
- Kálnoky Ludmilla Egyesület
- Mikó Imre Egyesület
- Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete
- Gyulafehérvári Caritas –sepsiszentgyörgyi fiókja
- Erdélyi Magyar Ifjak Háromszéki Szervezete

0
0
0
s2smodern