A Civilek Háromszékért Szövetség november 28-án kerekasztal beszélgetést tartott, az Amõba Eurocenter épületének konferenciatermében.
A kerekasztal beszélgetés meghívottja Szigeti Enikõ volt, aki civil jogérvényesítés területén dolgozó szakember.
A kerekasztal megbeszélés során a résztvevõk megismerkedtek a civil jog és érdekérvényesítés eszköztárával és betekintést nyertek a jogérvényesítõ ügyek világába.

A Civilek Háromszékért Szövetség tagszervezetei részéről jelen voltak:

-Erdélyi Magyar Ifjak - Sepsiszentgyörgy
-Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete
-László Kálmán Gombászegyesület
-Sepsireform Egyesület
-Turulmadár Ifjúsági Iroda

A Civilek Háromszékért Szövetség november 27.-én 16 órai kezdettel adományszervezési képzést tartott Baróton, az Ifjúsági Házban.

A közel száz évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államokban alapított első Kiwanis-klub mintájára jelenleg a világ száz országában működnek hasonló civil csoportosulások, a nyolcezer klubban közel hatszázezren végeznek önkéntes munkát a gyermekek életének jobbátételéért.

„A közösségi kártya egy olyan törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására. Ez azt jelenti, hogy használatakor a vásárlót 1% kedvezmény illeti meg a vásárolt értékből. A kedvezményhez a partnerüzlet még ugyanennyit hozzátesz, ezzel támogatja a Háromszéki Közösségi Alapítvány közösségi programjait” – mondta portálunknak Furus Levente, az alapítvány munkatársa.

Október 29-én , d.u. 17 órai kezdettel, Furus Levente a Háromszéki Közösségi Alapítvány programigazgatója egy új forrásszerzési lehetőségről (Civil Licit) tájékoztatta az érdeklődő kézdiszéki civil szervezeteket.

A Civilek Háromszékért Szövetség, idén, október 11.-én a kézdiszéki civil szervezetek kérésére megszervezte első alkalommal Kézdivásárhelyen is  Civil Sétány elnevezésű rendezvényét.

Szeptember 25.-én 10.00 - 13.00 óra között kerekasztal megbeszélésre kerül sor, mely kapcsán bemutatásra kerül a SOCIETAL projekt amely a társadalmi felelősségvállalásról szól, a szebeni Cries Egyesület által a Templom utca, 1/A szám alatt (Sepsiszentgyörgy, Amőba Eurocenter épületében).

"Nyelv és közösség, nyelvi jogaink" címen szervezett konferenciát a hétvégén a a Civilek Háromszékért Szövetség, CIVEK. A civil konferencia helyszíne a Lábas Ház volt, Sepsiszentgyörgyön .

A Háromszéki Közösségi Alapítvány 2013. szeptember 13., pénteken 17.00 és 21.00 óra között adománygyűjtési akciót szervez, amelynek fő célja közösségi projektek támogatása, céljai pedig:

Mozgásparkkal állítottak emléket az elhunyt sepsiszentgyörgyi sportolónak, Dani Kingának. Közösségi alapból épült mozgásparkot avattak a Szemerja negyedben.

Az intézmény Nagyborosnyó mellett a közigazgatásilag ide tartozó falvak rászorulóit is segíteni próbálja. Több mint félszázan gyűltek össze tegnap a nagyborosnyói református templomban. Németh Zoltán lelkipásztor példabeszédében a betegségekkel szembeni kiszolgáltatottságról beszélt, hangsúlyozva: van remény a gyógyulásra.

Vezetőjük, Ciryl McKinney elmondta, bár hazájukban, Észak-Írországban is romlott a gazdasági helyzet, egyesületük, a Helping Hands Romania valahogy mégis előteremti a szükséges pénzt ahhoz, hogy el tudjanak jönni hozzánk.

Szeretettel meghívunk mindenkit kedden délutánonként 17.30-tól a sepsiszentgyörgyi Erzsébet Park Zenepavilonjába hogy együtt zenélhessen velünk.


Berde Mózsa Kör egy éve pontosan 2012. június 1-jén, több hónapos tervezés és gondolkodás révén indult útjára a Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében, a Berde Mózsa Kör.

Az esemény szervezője a Gáll Lajos Futókör

13 rendezvény Baróton és Sepsiszentgyörgyön és...

Ingyenes tábort hirdetünk 5 - 8 osztályos, falun élő gyermekeknek Győrbe július 13-20 (vagy július 20-27) periódusban,Magyarországra a nyári vakációban.

A CIVEK a mai napon hivatalosan elindította "A magyar nyelv védelmében
Háromszéken" nyelvi kampányát.

A Kovászna Megyei Cukobeteg Gyerekek és Fiatalok Egyesülete 2o12 augusztusában kezdte bonyolítani a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) által támogatott Egészségesen és Boldogan! címu pályázatát.

Mi, háromszéki civil szervezetek teljesen mértékben visszautasítjuk Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnökének azt a vádját, miszerint ellenzéki politikai szervezetek állnának a civil szervezetek által kezdeményezett petíció hátterében.