2013. március 13.-án került sor a Civilek Háromszékért Szövetség által szervezet sajtókonferenciával egybekötött díjkiosztóra.

Az esemény helyszínéül az Olt utcai Bástya Vendéglő szolgált. A jelenlévő – összességében több mint 30 – civil szervezetek és a sajtó képviselői három napirendi pontnak lehettek tanúi.

Az ünnepélyes díjkiosztót két nyilatkozat előzte meg, amelyek nagymértékben érintik a civil szférát és az egész civil társadalmat. Az egyik a 2012. December 27-én a Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsa által hozott határozatba foglaltakat nehezményezi, amely a jogi személyeket 50%-al magasabb ingatlanadóra kötelezi, a másik nyilatkozat, pedig a pályáztatási rendszert sérelmezi. Ez utóbbi esetében nem létezik egy világos kritériumrendszer, így a finanszírozás odaítélése egy adott szervezetnek megkérdőjelezhető. Bereczki Kinga a CIVEK elnöke, a két nyilatkozatot teljes terjedelmében felolvasta a jelenlévőknek és elmondta, hogy azok a Városi Tanácshoz, valamint a megfelelő bizottsághoz is eljutnak (a nyilatkozatok a www.civek.ro honalpon is elérhetők).

A program ünnepélyesebb keretek közt folytatódott, hiszen elkezdődött az Év Civil Szervezetének díjazása. Ráduly Attila és Deák Gyula Levente, a CIVEK vezetőtanácstagjai röviden értékelte a beérkezett pályázatokat, illetve a jelentkezett szervezeteket, majd bejelentésre került, hogy a Háromszéki Közösségi Alapítvány érdemelte ki – az öt tagú független zsűri véleménye alapján – az Év Civil Szervezete díjat, amely az elismerés mellett egy oklevélből, egy képzőművészeti alkotásból - Lukács Boglárka felajánlása révén -, valamint egy 1000 lejes nyomtatási utalványból (T3 Kiadó jóvoltából) állt. A díjakat Gaál Sándor, a CIVEK alelnöke nyújtotta át. Ráduly Attila elmondása szerint az eredmény szoros volt, második helyen a Caritas sepsiszentgyörgyi kirendeltsége végzet, míg a harmadik helyet az Erdélyi Magyar Ifjak Háromszéki Szervezete érdemelte ki.

0
0
0
s2smodern