„A közösségi kártya egy olyan törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására. Ez azt jelenti, hogy használatakor a vásárlót 1% kedvezmény illeti meg a vásárolt értékből. A kedvezményhez a partnerüzlet még ugyanennyit hozzátesz, ezzel támogatja a Háromszéki Közösségi Alapítvány közösségi programjait” – mondta portálunknak Furus Levente, az alapítvány munkatársa.

Hozzátette, jelenleg is több tucat kereskedelmi egységgel társultak, melyek között élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, építkezési vállalkozások, utazási irodák és bankok is vannak.

 
Jelenleg  20 000 közösségi kártya forgalomban. A program beindítása óta, 2011 augusztusa és 2013 novembere között az Ujjvárossy József Közösségi Alapba 304 407 lej gyűlt be, ebből különböző közösségi projekteket támogattak. Furus szerint ebben az időszakban szám szerint 81 tervezetet valósítottak meg Háromszéken. Tehetséges gyerekeket támogattak és létrehozták a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot. „Az összegből közösségi javaslatok alapján beruházásokat eszközöltünk, így valósult meg tíz óvoda ellátása tehetségfejlesztő játékokkal,  nyolc biciklitartó felszerelése, öt gyermek részvétele a tehetségtáborban, két pingpongasztal elhelyezése, egy játszótér létrehozása Kovásznán és a Dani Kinga mozgáspark, Sepsiszentgyörgyön” – tette hozzá Furus.
 
A közösségi kártya Kézdivásárhelyen szerdától elérhető a program partnereinek üzleteiben.
 
0
0
0
s2smodern