Helyszín: Lábas Ház konferencia terme, Sepsiszentgyörgy
Időpont: november 14.

A Civilek Háromszékért Szövetség idén is megszervezi Sepsiszentgyörgyön a Civil Sétányt, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Civil Napok keretén belül, holnap reggel 10 órától kezdődően.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Önkéntes Kupa a Turulmadár Ifjúsági Iroda szervezésében. A rendezvény célja, hogy az önkéntesek közötti egészséges versengés keretén belül dönthessék el, kik a legsportosabb önkéntes civil szervezet tagjai. Az előző évekhez hasonlóan idén is több versenyszámban küzdenek meg a versenyzők.

A hétvége mozgalmas volt Kézdivásárhelyen, ugyanis több civilek által kezdeményezett akció zajlott a városban. A kézdiszéki Civil Sétány egyike volt ezen akcióknak, megmozdulásoknak.

A Civilek Háromszékért Szövetség regionális találkozót tartott szeptember 10.-én Kézdivásárhelyen.

Bereczki Kinga elmondta, a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akció következő megállója szeptember 19-én Sepsiszentgyörgyön lesz.

Bereczki Kinga kifejtette, van olyan program, ami lezárult, de akad olyan is, amely még folyamatban van, valamint a harmadik éppen befejezés előtt áll.

Furus Levente irodaelnök sajtótájékoztatóján elmondta: tudomásuk szerint Háromszéken egyedüli szervezetként sikerült erre a projektre támogatást nyerniük.

A megmozdulás alkalmával 35 fős lelkes csapat pattant a nyeregbe. A C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Kézdiszentlélek (Perkő) fele tekert, utána Kiskászon, majd Kézdikővár, Torja, Futásfalva, Ikafalva, Felsőcsernáton (Ikavára) és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.

A Civilek Háromszékért Szövetség 2014.május.16-án tagtoborzót tartott Orbaiszéken.

Csütörtökön, d.u. 14 órai kezdettel, a Háromszéki Közösségi Alapítvány székhelyén rövid tájékoztatóra és ötletbörzére került sor.

A Civilek Háromszékért Szövetség évek óta részt vesz a Tavaszi Zöld Napokon, idén a szövetség tematikus kerekasztal beszélgetésre hívta az érdeklődő civil szervezeti képviselőket. Az esemény helyszínét a Zöld Nap Egyesület biztosította.

"Van egy jó projekt ötleted? Mi segítünk megvalósítani!"

A Civilek Háromszékért Szövetség Civil Jelentés: Intézményi átláthatóság és társadalmi részvétel Kovászna megyében című projektje lezárult.

A Civilek Háromszékért Szövetség Magyar Nyelv Napjának szervezését kezdeményezte iskolákban január elején, felhívásában.

A legfontosabb talán az, hogy sikerült megszervezni a tervezett rendezvényeinket. A tizenkettedik 1848/49-es emlékfutásba, amely Kovászna megye több települését érintette, több mint ötszáz személyt sikerült bevonnunk, a huszonharmadik Gáll Lajos Futónapon 446 sportoló rajtolt, a tizenegyedik Szentgyörgy Félmaratonon pedig több mint kétszáz résztvevőt számoltunk össze.

Ellkészült egy újabb kiadvány: ezúttal a hulladékgazdálkodásról. A Zöld Nap Egyesület EVS önkéntese, Emmanuelle Baillet szerkesztésében mostmár bárki tanulmányozhatja a Hulladékgazdálkodás című kiadványt.