Székhely: Barót
Működési szakterület: ífjúság

A szervezet vezetője: Egyed Emőke

Levelezési cím: Barót, Szabadság tér 44, 4 d tömbház, 7-es lakrész
Telefon: +40746306307 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó személy, irodavezető: Az egyesület elnöke Egyed Emőke, alelnöke Benkő László, titkára Jancsó Réka.
Telefon: +40746306307

Honlap, facebook:www.facebook.com/zike.egyesulet,

Tevékenységi terület: környezetvédelem, természetvédelem

 A baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesületét (ZIKE) 8 baróti fiatal alapította 2010 novemberében, jogi bejegyzésére három évvel később, 2013-ban került sor. Elsődleges céljuk: környezetvédelmi programok révén tudatosítani Erdővidék lakóiban a környezet- és természetvédelem fontosságát.  Szeretnék felhívni a figyelmet a káros környezeti hatásokra. Vallják, hogy a környezeti problémákat elsősorban helyi szinten kell kezelni, de mivel a káros szennyeződések nem tisztelik a határokat, ezért szükség van a közös cselekvésekre is. 

Az elmúlt három év alatt számos környezetvédelmi akciót kezdeményeztek és bonyolítottak le Erdővidéken. Jelentősebb kezdeményezéseik: Föld órája, Föld és Víz Napi rendezvények, „Let’s do it Romania” hulladékgyűjtési akcióprogram, autómentes világnap, Madarak és Fák Világnapja, használt étolaj és elektromos hulladékgyűjtés, szemétbörze, fotópályázat, kérdőívezések, patalmeder takarítások, faültetések. Eddig kilenc alkalommal szervezték meg a nagy sikernek örvendő „Zöldikék” környezetvédelmi versenyüket és diáktáborukat. Legjelentősebb megvalósításuknak a baróti önkormányzattal és a Baróti Városi Sport Clubbal közösen 2013-ban létrehozott Millenium Parkot tartják, amelyet az elkövetkezőkben tovább szeretnének bővíteni. A felsorolt programok mellett a helyi médiában cikksorozattal, honlapjukkal, facebook oldalukkal, illetve népszerűsítő szórólapok segítségével is hatékonyan hozzájárulnak a környezetvédelmi tudatformálás folyamatához.    

A szervezet állandó partnerei: kisbaconi Bodvaj Egyesület, Barót Város Önkormányzata, Baróti Közösségi Komplexum.
Milyen ernyőszervezethez tartozik: Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK)

Adószám:32102980
Bankszámlaszám: RO45 OTPV 3000 0075 5521 RO01 – OTP Barót

0
0
0
s2smodern