Az Év civil szervezete és az Év önkéntese jelölésekÁprilis 12-én zárult a sepsiszentgyörgyi Civilek Háromszékért Szövetség által meghirdetett Év Civil Szervezete és az Év önkéntese díj pályázati kiírása. Tavalyi sikeres programokkal lehetett benevezni pályázati formában a megadott címre. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka elismerése és széles körű népszerűsítése, és egyben kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését is.

10 CIVEK 2020 foto Toro AttilaA Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK - minden évben díjazza az Év Civil Szervezetét, valamint az Év Önkéntesét. Az Év Civil Szervezete Díjjal a 2020-as év legsikeresebb civil programját bonyolító nonprofit szervezetet jutalmazza. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka széleskörű társadalmi elismerése és népszerűsítése. Az Év Önkéntese (magánszemélyek számára) díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését.

Beszámoló: Civil kerekasztal a Fapados Kultúr Caféban2020. július 7-én a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) az év első kerekasztal beszélgetését szervezte meg a sepsiszentgyörgyi Fapados Kultúr Caféban. Tizennégyen vettek részt a megbeszélésen.

Közgyűlést tartott a CIVEK A Civilek Háromszékért Szövetség megújult tagsággal és új vezetőséggel folytatja tevékenységét, a háromszéki civil szervezetek ernyőszervezeteként. A leköszönő elnök, Bereczki Kinga a tegnapi gyűlést pontosan olyan fontosnak tartotta a CIVEK életében, mint a 14 évvel ezelőttit, amikor a szövetség megalakult. "50 év után az ember lelassul egy kicsit, elcsendesedik, mi pedig nem ezt a sorsot szánjuk a CIVEKnek. Sajátos feladata van, frissnek és lendületesnek kell maradnia!" - indokolta a szervezet frissítésének szükségességét.

CIVEK - Év Civil Szervezete Díjátadó - 20202020. június 24-én a CIVEK ünnepélyes keretek között átadta a civil díjakat közel ötven civil szervezeti képviselő, támogatottak és a média képviselői jelenlétében.

CIVEK - Civilek Háromszékért SzövetségKedves Civilek,

mint minden évben az idén is megszervezzük az Év Civil Szervezete és az Év önkéntese díjak ünnepélyes átadását, amelyre idén június 24-én szerdán 14.00 órakor kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Sugás Kertben (a Sugás vendéglő kerthelyiségében). Szeretettel várunk Benneteket, régi CIVEK tagokat és benevező civil szervezeteket, egyaránt!

Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) Civil körökben is elismert szakmai zsűriket kért fel a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) vezetősége arra, hogy értékelje a rekordnak számító pályázó nonprofit szervezeteket és önkénteseket. Négytagú zsűri döntött a civil szervezeteknek odaítélt díjakról, és egy másik, háromtagú zsűri a magánszemélyeknek odaítélt díjakról.

Május 7-én zárult a sepsiszentgyörgyi Civilek Háromszékért Szövetség által meghirdetett Év Civil Szervezete és az Év önkéntese díj pályázati kiírása. Tavalyi sikeres programokkal lehetett benevezni pályázati formában a megadott címre. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka elismerése és széleskörű népszerűsítése, valamint az önkéntesség társadalmi megítélésének kedvező irányba mozdítása.

Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK)A Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK - minden évben díjazza az Év Civil Szervezetét, valamint az Év Önkéntesét. Az Év Civil Szervezete Díjjal a 2019-es év legsikeresebb civil programját bonyolító nonprofit szervezetet jutalmazza. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka széleskörű társadalmi elismerése és népszerűsítése. Az Év Önkéntese (magánszemélyek számára) díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2019-ben kiemelten támogatta a Sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Egyesületet. A kapott támogatásból sikerült megvalósítani A múlt nélkül nincs jövő II. programunkat. Hagyományőrző tevékenységeink, helytörténeti kirándulásaink messzemenően hozzájárultak a közösségépítéshez, történelmi kulturális kegyhelyeink megismeréséhez a nemzeti öntudat megerősítéséhez. Köszönjük a támogatást .

Bethlen Gabor Alap

Díjazottak – az Év Civil Szervezete és Év Önkéntese 2019. március 20-án a CIVEK ünnepélyes keretek között adta át a civil díjakat a jelen lévő szervezetek képviselőinek.

Első alkalommal díjazta az önkénteseket, ebben a kategóriában

civil dij 2018Melyik volt a tavalyi év legjobb, leg-közösségibb civil projektje Háromszéken?
Ki volt a tavalyi év legönzetlenebbje, legsegítőkészebbje Háromszéken?

A Civilek Háromszékért Szövetség pályázatot hirdet meg háromszéki civil szervezeteknek és önkénteseknek, az Év Civil Szervezete valamint az Év Önkéntese díjra.

1 Civil Dij CIVEK 2018 foto Toro AttilaA Civilek Háromszékért Szövetség díjazta a tavalyi legsikeresebb háromszéki civil programot. Az Év Civil Szervezete díjat 2018. március 21-én adtuk át, az esemény színhelye a sepsiszentgyörgyi Zamat kávézó volt.

 

A Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK - meghirdeti az Év Civil Szervezete díjat, amellyel a 2017-es év legsikeresebb civil programját bonyolító szervezetet jutalmazza. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka széleskörű társadalmi elismerése és népszerűsítése. A díj átadására ünnepélyes keretek között kerül sor 2018. március 21-én, a benevezett programok bemutatásával.

634 óra feldolgozott videóanyag, 251 óra feldolgozott audió anyag, 2557 digitalizált fénykép, 203 közzétett videó anyag, www.folkmedia.ro három nyelven, 30 lemezből álló DVD kollekció, 120 ingyenes csomag kulturális intézményeknek, egy archiváló-dokumentáló központ...

Tegnap volt az utolsó határidő a sepsiszentgyörgyi Civilek Háromszékért Szövetség által meghirdetett Év Civil Szervezete díjra való benevezésekre. Tavalyi sikeres programokkal lehetett benevezni pályázati formában a megadott címre.

A Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK - meghirdeti az Év Civil Szervezete díjat, amellyel a 2016-os évben a legeredményesebben tevékenykedő civil szervezetet jutalmazza. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka elismerése és széleskörű népszerűsítése, és egyben biztatást jelent a civil szervezetek számára.

Február elsején a CIVEK közgyűlést tartott a szövetség székhelyén, a Csíki utcai Eurocenter épületben. A közgyűlésen tizenkét tagszervezet képviselője vett részt.

Fontos elhatározások születtek. Többek között változás történik a tagdíj befizetésekben. A továbbiakban a figyelem közvetlen a tagokra irányul, mégpedig olyan programok formájában, amelyekre igényt tartanak és fontosak számukra (pl. szervezett kirándulások, tapasztalatcsere, képzések, programban részvétel, stb.). Így a rendszeres tagdíj befizetés helyett a szervezett programok költségeit fedezzük esetenként és egységesen, természetesen azok, akik résztvesznek a programban.
 
Ugyanakkor, az új belépőknek egyszeri 200 lejes belépti díjat kell befizetniük, amellyel részesévé válnak a tizenegy év alatt kiépített rendszernek és értékhalmaznak, amit a CIVEK jelent.

Sepsikőröspatak első bejegyzett civil szervezete, a Kálnoky Ludmilla Társaság, tíz éve alakult meg. Alapcélkitűzése a helyi közösségi öntudat megerősítése a kapcsolatteremtés volt. Programjainkban elsősorban ismeretterjesztő összejövetelek,történelmi,kulturális kegyhelyeink meglátogatása , évfordulós megemlékezések, hagyományőrző tevékenységek szervezése szerepeltek. Sikeresen pályáztunk a székely népi tánccsoport ruházatának bővítésére,működésének anyagi támogatására, a fuvós-zenekar egyenruháinak beszerzésére,hangszereik skálájának bővítésére.