Közgyűlést tartott a CIVEK A Civilek Háromszékért Szövetség megújult tagsággal és új vezetőséggel folytatja tevékenységét, a háromszéki civil szervezetek ernyőszervezeteként. A leköszönő elnök, Bereczki Kinga a tegnapi gyűlést pontosan olyan fontosnak tartotta a CIVEK életében, mint a 14 évvel ezelőttit, amikor a szövetség megalakult. "50 év után az ember lelassul egy kicsit, elcsendesedik, mi pedig nem ezt a sorsot szánjuk a CIVEKnek. Sajátos feladata van, frissnek és lendületesnek kell maradnia!" - indokolta a szervezet frissítésének szükségességét.

A Közgyűlés megerősítette a régi CIVEK szervezetek tagságát, összesen 33-at, és megszavazta további hét háromszéki civil szervezet taggá válását, így jelenleg 40 civil szervezet tagja van a CIVEKnek. Ugyanakkor, titkos szavazással új vezetőséget választott, ennek tagjai:

  • RÁDULY ATTILA Kézdivásárhely, elnök
  • EGYED EMŐKE Barót, OPRA SZENDE Sepsiszentgyörgy - alelnökök
  • TULIT ZSOMBOR Sepsiszentgyörgy - tag
  • BERECZKI KINGA Sepsiszentgyörgy, tiszteletbeli elnök.

 Az új vezetés az elkövetkező időszakban a taglista adatfrissítését és a háromszéki civil szervezetek adatbázisának aktualizálását tűzte ki célul, egy új katalógus kiadása érdekében.