Közgyűléssel egybekötött kerekasztal beszélgetést tartott a CIVEK2021. április 23-án került sor a tizenegyedik Tavaszi Zöld Napok keretén belül a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) közgyűlésére. Az eseménynek a céhes város Sportszállójának a Társalgója adott otthont, amit ezúton is külön köszönünk Kocsis Zoltánnak. A találkozóról készült fotók megtekinthetőek a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A délutáni kerekasztal beszélgetésen 8 CIVEK tagszervezet képviseltette magát, jelen volt a sepsiszentgyörgyi Salvatore Egyesület, a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE), a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT,) a legtöbb képviselővel megjelenő Zöld Nap Egyesület, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Pro Schola Kulturális és Nevelési Egyesület, a Pro Pectus Egyesület és a helyszínt biztosító Sportiroda.

Rövid pár mondatban való bemutatkozást követően el is kezdődött a kötetlen beszélgetés, amely központjába a civil szervezetek mindennapos tevékenységei álltak, kiemeltképpen a nonprofit szervezetek programjainak koronavírus járvány által okozott negatív hatásai. A beszélgetés tovább fejlődött a CIVEK tagszervezetek és a CIVEK kapcsolatának irányába. Elhangzottak a szövetség felé támasztott ötletek a szervezetek részéről. Így mindamellett, hogy több mindent is sikerült tisztáznunk arra a következtetésre jutottunk, hogy mindannyiunknak tenni kell a hatékony együttműködés érdekében. A találkozó második felében javaslatok is érkeztek a nemrég lezajlott Év önkéntese és Év civil szervezet pályázati kiírás kapcsán. A Közgyűlés végén a CIVEK tagszervezetek megszavazták a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT) taggá válását, így jelenleg 40 civil szervezet tagja van a CIVEKnek.

A több mint két órásra nyúló találkozó jó alkalom volt a kapcsolatok ápolására, a szakmai beszélgetésekre és a jó hangulatra. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Ana Jgerenaia